Risone se zeleninovou omáčkou

Ingredience


Těstoviny Risone semolinové 400 g
Artyčoky 150 g
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Feferony sterilované 1 ks
Lilek 150 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Pórek 150 g
Rajčata 60 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.
  2. Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.
  3. Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.
  4. Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.
  5. Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.