Risone se zeleninovou omáčkou
Ingredience
Těstoviny Risone semolinové |
400 g |
Artyčoky |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Feferony sterilované |
1 ks |
Lilek |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
150 g |
Rajčata |
60 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.
- Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.
- Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.
- Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.
- Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.