Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce
Ingredience
Těstoviny Mezzi Paccheri |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Maizena - kukuřičný škrob |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
80 g |
Paprika zelená |
80 g |
Paprika žlutá |
80 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
10 g |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
250 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.
- Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.
- Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.
- Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.
- Paccheri podáváme na bílé omáčce.
- Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.