Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce

Ingredience


Těstoviny Mezzi Paccheri 300 g
Česnek 1 stroužek
Maizena - kukuřičný škrob 20 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika červená 80 g
Paprika zelená 80 g
Paprika žlutá 80 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 10 g
Rajčata 50 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 3 polévková lžíce
Sýr Ricotta 250 g
Vývar zeleninový 100 ml
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.
  2. Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.
  3. Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.
  4. Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.
  5. Paccheri podáváme na bílé omáčce.
  6. Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.