Ostré penne po řecku
Ingredience
Těstoviny Penne |
300 g |
Bazalka |
10 g |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Olivy černé |
100 g |
Oregano čerstvé |
5 g |
Rajčata Cherry |
150 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Feta |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje
- s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana.
- Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky
- bazalky.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je
- a promícháme se všemi přísadami.
- Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát.