Ostré penne po řecku

Ingredience


Těstoviny Penne 300 g
Bazalka 10 g
Feferony 1 ks
Olej olivový extra panenský 20 ml
Olivy černé 100 g
Oregano čerstvé 5 g
Rajčata Cherry 150 g
Sůl 5 g
Sýr Feta 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje
  2. s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana.
  3. Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky
  4. bazalky.
  5. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je
  6. a promícháme se všemi přísadami.
  7. Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát.