Toskánské pici s chlebem a sýrem
Ingredience
Těstoviny Stortelli |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
8 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nožem utřeme najemno česnek a necháme ho zesklovatět na pánvi s panenským olivovým olejem. Chlebovou kůrku nastrouhejte, zbytek chleba rozdrolte na kousky a přidáme na pánev. Ponecháme na mírném ohni, dokud vše nezezlátne.
- Osolíme.
- V dostatečném množství vody uvaříme pici, a jakmile se vynoří, vyjmeme je pěnovačkou nebo cedníkem; dáme je do omáčky s kousky chleba. Těstoviny podáváme horké, posypané nastrouhaným pecorinem, a je-li libo, nadrobno nasekanou petrželkou.