Toskánské pici s chlebem a sýrem

Ingredience


Těstoviny Stortelli 600 g
Česnek 2 stroužek
Chléb celozrnný pšenično-žitný 200 g
Olej olivový extra panenský 8 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nožem utřeme najemno česnek a necháme ho zesklovatět na pánvi s panenským olivovým olejem. Chlebovou kůrku nastrouhejte, zbytek chleba rozdrolte na kousky a přidáme na pánev. Ponecháme na mírném ohni, dokud vše nezezlátne.
  2. Osolíme.
  3. V dostatečném množství vody uvaříme pici, a jakmile se vynoří, vyjmeme je pěnovačkou nebo cedníkem; dáme je do omáčky s kousky chleba. Těstoviny podáváme horké, posypané nastrouhaným pecorinem, a je-li libo, nadrobno nasekanou petrželkou.