Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví

Ingredience


Těstoviny Conchiglie 350 g
Hrášek 200 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mrkev kořen 120 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 50 g
Sůl 5 g
Sýr kozí 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.
  2. Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.