Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví
Ingredience
Těstoviny Conchiglie |
350 g |
Hrášek |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr kozí |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.
- Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.