Reginette s krevetami a cuketami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
300 g |
Feferony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Reginette |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme krevety. Ocásky odložíme stranou a hlavičky společně s bylinkami osmahneme na pánvi dorůžova, zalijeme 3/4l vody a vaříme 1 hodinu. Mezitím cukety nakrájíme na slabé proužky.
- Prolisovaný česnek orestujeme na oleji dorůžova společně s feferonkou nasekanou najemno. Přidáme cukety a rychle je osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme ocásky krevet nakrájené na kostičky. Podlijeme troškou teplého vývaru (uvařeného z hlaviček a bylinek) a dochutíme.
- Reginette uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s omáčkou.