Reginette s krevetami a cuketami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cuketa 300 g
Feferony 1 ks
Krevety tygří - loupané 400 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Reginette 350 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme krevety. Ocásky odložíme stranou a hlavičky společně s bylinkami osmahneme na pánvi dorůžova, zalijeme 3/4l vody a vaříme 1 hodinu. Mezitím cukety nakrájíme na slabé proužky.
  2. Prolisovaný česnek orestujeme na oleji dorůžova společně s feferonkou nasekanou najemno. Přidáme cukety a rychle je osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme ocásky krevet nakrájené na kostičky. Podlijeme troškou teplého vývaru (uvařeného z hlaviček a bylinek) a dochutíme.
  3. Reginette uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s omáčkou.