Tagliatelle na rybě s kaviárem

Ingredience


Těstoviny Tagliatelle 360 g
Kaviár 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Šafrán 5 g
Treska aljašská 800 g
Vývar rybí 500 ml
Bazalka 15 g
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Oříšky piniové 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu vykostíme a odřízneme filety, nakrájíme je na kosočtverce a uchováme na podnosu přikryté fólií.
  2. Pesto připravte tak, že uvedené přísady rozmixujeme v mixéru. Část rybího vývaru ohřejeme společně se šafránem, zbytek dáme do chladničky.
  3. Tagliatelle uvaříme v šafránovém vývaru a scedíme je do mísy se studeným vývarem z chladničky. V misce je ochutíme kaviárem a troškou jemného oleje.
  4. Mezitím uvaříme v páře filety a potřeme je připraveným pestem. Podáváme je s těstovinami upravenými do hnízdečka.