Tagliatelle na rybě s kaviárem
Ingredience
Těstoviny Tagliatelle |
360 g |
Kaviár |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Šafrán |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Vývar rybí |
500 ml |
Bazalka |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu vykostíme a odřízneme filety, nakrájíme je na kosočtverce a uchováme na podnosu přikryté fólií.
- Pesto připravte tak, že uvedené přísady rozmixujeme v mixéru. Část rybího vývaru ohřejeme společně se šafránem, zbytek dáme do chladničky.
- Tagliatelle uvaříme v šafránovém vývaru a scedíme je do mísy se studeným vývarem z chladničky. V misce je ochutíme kaviárem a troškou jemného oleje.
- Mezitím uvaříme v páře filety a potřeme je připraveným pestem. Podáváme je s těstovinami upravenými do hnízdečka.