Hovězí maso pečené se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Hřebíček 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 80 g
Nové koření celé 5 ks
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Saturejka 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
  3. Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.