Hovězí maso pečené se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hřebíček |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Saturejka |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
300 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
- Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
- Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.