Hovězí roláda po moravsku
Ingredience
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
600 g |
Kari koření |
2 špetka |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Okurky nakládané |
3 ks |
Párky Debrecínské |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Saturejka |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.
- Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.