Hovězí roláda po moravsku

Ingredience


Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí kýta 600 g
Kari koření 2 špetka
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Okurky nakládané 3 ks
Párky Debrecínské 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Saturejka 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.
  2. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
  3. Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.