Medailón ze svíčkové na žampionech

Ingredience


Hovězí svíčková 750 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 0.5 g
Sůl 15 g
Tuk 100 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
  2. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme.
  3. Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony.
  4. Ihned podáváme.