Medailón ze svíčkové na žampionech
Ingredience
Hovězí svíčková |
750 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Sůl |
15 g |
Tuk |
100 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
- Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme.
- Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony.
- Ihned podáváme.