Hovězí závitky v alobalu
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
600 g |
Kabanos |
50 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky masa naklepeme, posypeme solí, pepřem a potřeme pikantní hořčicí a prolisovaným česnekem. Na maso položíme plátky anglické slaniny, plátky okurky, kolečka cibule a plátky kabanosu. Zabalíme do závitků, obalíme je plátky slaniny, potřeme hořčicí, zakápneme worcesterem a zabalíme do alobalu. Vyskládáme na plech, podlijeme trochou vody a dáme péct. Pečeme v maximálně rozehřáté troubě 90 minut. Opatrně rozbalíme, protože v alobalu bude i vypečená šťáva. Podáváme s bramborovou kaší.