Roštěnky po moravsku

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 200 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 100 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Hovězí vývar základní 200 ml
Kmín drcený 2 špetka
Majoránka 2 špetka
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Strouhanka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
  2. Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.