Roštěnky po moravsku
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
200 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
100 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kmín drcený |
2 špetka |
Majoránka |
2 špetka |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
- Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.