Mangoldové plněné listy
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Limetka |
1 ks |
Mléko plnotučné |
0.5 dl |
Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Žemle tuková |
1 ks |
Galgan |
100 g |
Limetka |
1 ks |
Mandle plátky |
70 g |
Mangold |
20 ks |
Olej koriandrový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
- Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka.
- Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku.
- Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí.
- Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut.
- Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem.