Nákyp s okouníkem mořským a rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Okouník mořský 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 600 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  2. Rajčata omyjeme, odstraníme zbytky po stopkách a nakrájíme na kolečka. Bazalku opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a nakrájíme na tenké proužky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do zapékací misky dáme rybu a rajčata, na ně rozdělíme mozzarellu, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem.
  4. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nezhnědne.