Roštěnky s hráškem
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Hranolky |
400 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
240 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, posypeme solí, mletou paprikou a lehce obalíme v mouce.
- V pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty. Roštěnky vyjmeme z pánve, na zbylém tuku usmažíme 4 volská oka z vajec, přidáme nakládaný hrášek a na pánvi prohřejeme. Zvlášť v troubě usmažíme bramborové hranolky.
- Na talířích upravíme plátky masa, na ně položíme volská oka, obložíme smaženými hranolkami a posypeme hráškem.