Roštěnky s hráškem

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Hranolky 400 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 240 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, posypeme solí, mletou paprikou a lehce obalíme v mouce.
  2. V pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty. Roštěnky vyjmeme z pánve, na zbylém tuku usmažíme 4 volská oka z vajec, přidáme nakládaný hrášek a na pánvi prohřejeme. Zvlášť v troubě usmažíme bramborové hranolky.
  3. Na talířích upravíme plátky masa, na ně položíme volská oka, obložíme smaženými hranolkami a posypeme hráškem.