Roštěnky s cibulí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky masa nařízneme po obvodu, naklepeme, posypeme solí, pepřem a z jedné strany moukou. Na rozpáleném tuku roštěnky opékáme nejdříve z pomoučené strany. Jakmile je obrátíme, přidáme do tuku tenká kolečka cibule a smažíme zároveň s roštěnkami.
- Na talíře položíme roštěnky, na ně položíme kolečka čerstvé cibule, kolečka smažené cibule a obložíme nakládanými cibulkami.