Pirohy s pikantní náplní

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 375 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
Česnek 3 ks
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 3 ks
Kmín římský 2 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Maso mleté - mix 450 g
Sůl 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 dl
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.
  3. Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.
  4. Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.
  5. Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.