Pirohy s pikantní náplní
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Česnek |
3 ks |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
450 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.
- Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.
- Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.
- Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.
- Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.