Meruňkovo-višňový crumble
Ingredience
Cukr třtinový |
100 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Máta |
1 ks |
Meruňky |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Višně |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Meruňky a višně omyjeme a osušíme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Višně rovněž vypeckujeme. Každou meruňku naplníme višní.
- Zapékací misku vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naplněné meruňky rozložíme do misky a zbytek višní rozdělíme do mezer mezi meruňky.
- V míse důkladně smícháme mouku, třtinový cukr a skořici. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme ho částečně vychladnout a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme.
- Těsto zpracujeme na drobenku a tou rovnoměrně posypeme ovoce. Crumble pečeme v předehřáté troubě 35 minut. Podáváme teplý, zdobený lístky máty.