Meruňkovo-višňový crumble

Ingredience


Cukr třtinový 100 g
Máslo čerstvé 125 g
Máta 1 ks
Meruňky 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Višně 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meruňky a višně omyjeme a osušíme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Višně rovněž vypeckujeme. Každou meruňku naplníme višní.
  2. Zapékací misku vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naplněné meruňky rozložíme do misky a zbytek višní rozdělíme do mezer mezi meruňky.
  3. V míse důkladně smícháme mouku, třtinový cukr a skořici. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme ho částečně vychladnout a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme.
  4. Těsto zpracujeme na drobenku a tou rovnoměrně posypeme ovoce. Crumble pečeme v předehřáté troubě 35 minut. Podáváme teplý, zdobený lístky máty.