Tagliatelle s bylinkovým máslem

Ingredience


Fenykl obecný 10 g
Mandle 40 g
Máslo bylinkové 100 g
Pažitka 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Tagliatelle 400 g
Tymián čerstvý 15 g
Vývar zeleninový 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky.
  2. V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla.
  3. Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi.