Tagliatelle s bylinkovým máslem
Ingredience
Fenykl obecný |
10 g |
Mandle |
40 g |
Máslo bylinkové |
100 g |
Pažitka |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Vývar zeleninový |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky.
- V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla.
- Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi.