Špagetové hnízdo s chřestem a gorgonzolou
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sezam - semena |
20 g |
Špagety, Makarony |
300 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest nakrájíme na kolečka a na pánvi s 2 lžícemi oleje a špetkou soli zprudka orestujeme. Přidáme nakrájenou gorgonzolu a trošku vody. Zvolna necháme rozpustit a dáme stranou.
- Sezamová semínka několik minut opražíme na pánvi nebo v troubě. Listy pekingského zelí nakrájíme na nudličky. Špagety uvaříme „al dente" ve slané vodě, do níž jsme přidali nudličky zelí. Scedíme těstoviny a s troškou vody, ve které se vařily, je dáme na pánev s chřestem. Přidáme máslo a krátce povaříme, aby se všechny přísady dobře spojily.
- Špagety posypeme čerstvě umletým černým pepřem a sezamovými semínky. Zamícháme a podáváme.