Špagetové hnízdo s chřestem a gorgonzolou

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sezam - semena 20 g
Špagety, Makarony 300 g
Sůl 5 g
Sýr Gorgonzola 150 g
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest nakrájíme na kolečka a na pánvi s 2 lžícemi oleje a špetkou soli zprudka orestujeme. Přidáme nakrájenou gorgonzolu a trošku vody. Zvolna necháme rozpustit a dáme stranou.
  2. Sezamová semínka několik minut opražíme na pánvi nebo v troubě. Listy pekingského zelí nakrájíme na nudličky. Špagety uvaříme „al dente" ve slané vodě, do níž jsme přidali nudličky zelí. Scedíme těstoviny a s troškou vody, ve které se vařily, je dáme na pánev s chřestem. Přidáme máslo a krátce povaříme, aby se všechny přísady dobře spojily.
  3. Špagety posypeme čerstvě umletým černým pepřem a sezamovými semínky. Zamícháme a podáváme.