Žitné tagliatelle na houbách
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
280 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Petržel - nať |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
30 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
300 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekaný česnek a chilli, pomalu necháme zesklovatět. Přidáme hříbky, posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou a tymiánem a podusíme 10 minut.
- Přidáme smetanu a 1 velkou lžíci vody, ve které se vařily těstoviny, a zredukujeme. Těstoviny uvaříme a scedíme, když jsou „al dente", dovaříme je na pánvi s omáčkou, nakonec přisypeme sůl.