Žitné tagliatelle na houbách

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Hříbky čerstvé 280 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Petržel - nať 5 g
Smetana 12% (konzumní) 30 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Tagliatelle 300 g
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekaný česnek a chilli, pomalu necháme zesklovatět. Přidáme hříbky, posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou a tymiánem a podusíme 10 minut.
  2. Přidáme smetanu a 1 velkou lžíci vody, ve které se vařily těstoviny, a zredukujeme. Těstoviny uvaříme a scedíme, když jsou „al dente", dovaříme je na pánvi s omáčkou, nakonec přisypeme sůl.