Těstovinový nákyp se šunkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Créme fraiche 150 g
Hrášek 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 250 g
Těstoviny Penne 250 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme 5 minut v horkém másle.
  2. Hrášek krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, slijeme, zchladíme a necháme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  3. Vymažeme zapékací misku. Tvaroh smícháme s creme fraiche a vejci, osolíme, opepříme, přidáme tymián a tvarohovou směs smícháme s těstovinami, mrkví, cibulí, hráškem a šunkou. Dáme do zapékací misky a pečeme 30 minut.