Farfalle s dýňovo-houbovým ragú
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Dýně |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Těstoviny Farfalle |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulky pokrájíme na tenká kolečka. Na olivovém oleji osmažíme a přidáme dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a na středním plameni podusíme 5 minut.
- Na plátky pokrájené houby přidáme na pánev. Zprudka osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 10 minut.
- Ke konci varu přidáme najemno nakrájenou zelenou část cibulky a nasekané olivy. Těstoviny vaříme ve slané vodě dle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme k omáčce a ještě několik minut společně dovaříme a přidáme bazalku.
- Dle libosti posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.