Farfalle s dýňovo-houbovým ragú

Ingredience


Bazalka 5 g
Cibulka jarní 1 ks
Dýně 250 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 80 g
Těstoviny Farfalle 300 g
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulky pokrájíme na tenká kolečka. Na olivovém oleji osmažíme a přidáme dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a na středním plameni podusíme 5 minut.
  2. Na plátky pokrájené houby přidáme na pánev. Zprudka osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 10 minut.
  3. Ke konci varu přidáme najemno nakrájenou zelenou část cibulky a nasekané olivy. Těstoviny vaříme ve slané vodě dle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme k omáčce a ještě několik minut společně dovaříme a přidáme bazalku.
  4. Dle libosti posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.