Pohankové fusilli s paprikami

Ingredience


Bazalka 5 g
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Olej olivový extra panenský 60 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
  2. Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme.