Pohankové fusilli s paprikami
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme.