Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem
Ingredience
Bažant obecný |
1 kg |
Celer řapíkatý |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
15 ml |
Rajčata |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
Vepřové maso mleté |
70 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar z hovězích kostí |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
- Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.