Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem

Ingredience


Bažant obecný 1 kg
Celer řapíkatý 150 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 15 ml
Rajčata 2 ks
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 5 g
Těstoviny Rigatoni 400 g
Vepřové maso mleté 70 g
Víno bílé 200 ml
Vývar z hovězích kostí 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
  2. Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.