Penne s krabem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Krab 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový extra panenský 15 ml
Petržel - nať 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Šalvěj čerstvá 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Penne 300 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.
  2. Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.
  3. Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).
  4. Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.