Penne s krabem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Krab |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
15 ml |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.
- Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.
- Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).
- Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.