Jehněčí na cibulí se sezamem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
6 ks |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Cibule |
3 ks |
Jehněčí maso |
1 kg |
Maizena - kukuřičný škrob |
3 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1.5 dl |
Pórek |
1 ks |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
1 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.
- Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.
- Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.
- Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.
- Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.