Jehněčí na cibulí se sezamem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 6 ks
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 1 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Cibule 3 ks
Jehněčí maso 1 kg
Maizena - kukuřičný škrob 3 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 1.5 dl
Pórek 1 ks
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.
  2. Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.
  3. Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.
  4. Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.
  5. Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.