Tagliatelle s hříbkovým ragú
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
- Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.