Tagliatelle s hříbkovým ragú

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 2 stroužek
Feferony 1 ks
Houby čerstvé 250 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Rajčata 100 g
Sůl 5 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
  2. Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.