Zelné závitky se skopovým masem
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
120 g |
Skopové maso přední |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Anglická slanina |
20 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Jogurt bílý |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet.
- Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití.
- Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou.