Zelné závitky se skopovým masem

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dušená 120 g
Skopové maso přední 600 g
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Vejce slepičí 2 ks
Anglická slanina 20 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Jogurt bílý 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet.
  2. Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití.
  3. Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou.