Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Čekanka 150 g
Cibule 30 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rukola 100 g
Sůl 5 g
Sýr kozí 150 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout.
  2. Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme.