Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Čekanka |
150 g |
Cibule |
30 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rukola |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr kozí |
150 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout.
- Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme.