Pappardelle s chřestem a česnekem

Ingredience


Těstoviny Pappardelle 500 g
Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 300 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 80 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si chřest, pokrájíme na kolečka a přitom necháme několik celých špiček na ozdobu. Na pánvi v oleji osmahneme česnek, přidáme chřest, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem vaříme asi 10 minut.
  2. Po uvaření vyjmeme česnek a chřest rozmixujeme dohromady se smetanou, špičky na ozdobu necháme stranou. Vrátíme zpět na pánvičku. Pappardelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scezené vložíme do omáčky. Povaříme několik minut, a servírujeme ozdobené špičkami chřestu.