Pappardelle s chřestem a česnekem
Ingredience
Těstoviny Pappardelle |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
80 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si chřest, pokrájíme na kolečka a přitom necháme několik celých špiček na ozdobu. Na pánvi v oleji osmahneme česnek, přidáme chřest, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem vaříme asi 10 minut.
- Po uvaření vyjmeme česnek a chřest rozmixujeme dohromady se smetanou, špičky na ozdobu necháme stranou. Vrátíme zpět na pánvičku. Pappardelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scezené vložíme do omáčky. Povaříme několik minut, a servírujeme ozdobené špičkami chřestu.