Tagliolini s marinovaným lososem

Ingredience


Kaviár 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Vejce slepičí 3 ks
Losos - filety 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Kaviár 40 g
Kopr čerstvý 5 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.
  2. Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.
  3. Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.
  4. Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.
  5. Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.
  6. Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.