Tagliolini s marinovaným lososem
Ingredience
Kaviár |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Losos - filety |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Kaviár |
40 g |
Kopr čerstvý |
5 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.
- Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.
- Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.
- Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.
- Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.
- Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.