Petrželkové passatelli s liškami

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Strouhanka 70 g
Sůl 5 g
Sýr Provola 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Lišky čerstvé 200 g
Olej olivový 20 ml
Dýně 200 g
Vývar zeleninový 150 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.
  2. Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.
  3. Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.
  4. Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.
  5. Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.