Petrželkové passatelli s liškami
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Provola |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Lišky čerstvé |
200 g |
Olej olivový |
20 ml |
Dýně |
200 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.
- Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.
- Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.
- Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.
- Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.