Tagliolini s vínem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Víno bílé 100 ml
Česnek 1 stroužek
Fenykl obecný 1 kávová lžička
Klobása Chorizo 180 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.
  2. Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).
  4. Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.