Tagliolini s vínem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Fenykl obecný |
1 kávová lžička |
Klobása Chorizo |
180 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.
- Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).
- Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.