Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Feferony 1 ks
Lanýž 300 g
Mušle slávky 500 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Petržel - nať 60 g
Rajčata 2 ks
Sůl 5 g
Těstoviny gramigna 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.
  2. Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.
  3. Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
  4. Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.
  5. Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.