Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Lanýž |
300 g |
Mušle slávky |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny gramigna |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.
- Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.
- Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
- Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.
- Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.