Trofie se slávkami a červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 150 g
Česnek 2 stroužek
Feferony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Mušle slávky 500 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, sůl a přiměřené množství vody smícháme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, z něj oddělujeme kousky velké asi jako lískový oříšek. Dlaní ruky je rozválíme tak, aby vznikly zakroucené trofie, uprostřed silnější a se špičatými konci. Lastury omyjeme a dáme do mísy s vodou a hrubou solí, aby se pročistily.
  2. Červenou řepu omyjeme a na pánvi s olejem a utřeným jedním stroužkem česneku bez jádra osmahneme 3 minuty. Slávky dobře propláchneme a dáme vařit v druhé pánvi se zbylým stroužkem česneku, pepřem a feferonkou. Jakmile se otevřou, dáme na talíř a udržujeme teplé. Ze šťávy vzniklé z vody, která byla v lasturách, vyjmeme česnek.
  3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní trofie. Scedíme, jakmile vyplavou na povrch, a povaříme ve šťávě ze slávek.
  4. Přidáme červenou řepu a po 2 minutách i mušle. Vše promícháme a ihned podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.