Čerstvé canolini se zaječím masem
Ingredience
Brambory |
100 g |
Celer řapíkatý |
30 g |
Cibule |
2 ks |
Jalovec |
5 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
160 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Pórek |
200 g |
Solamyl - bramborový škrob |
10 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Sýr Ricotta |
50 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno červené |
750 ml |
Voda pitná |
4 l |
Zaječí maso |
250 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.
- Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.
- Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.
- Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.
- Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.