Čerstvé canolini se zaječím masem

Ingredience


Brambory 100 g
Celer řapíkatý 30 g
Cibule 2 ks
Jalovec 5 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 160 ml
Pepř černý mletý 10 g
Pórek 200 g
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 80 g
Sýr Ricotta 50 g
Tymián čerstvý 10 g
Vejce slepičí 4 ks
Víno červené 750 ml
Voda pitná 4 l
Zaječí maso 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.
  2. Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.
  3. Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.
  4. Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.
  5. Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.