Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
100 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
250 g |
Ořechy lískové |
4 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.
- Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.
- Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.