Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 100 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Sýr Ricotta 250 g
Ořechy lískové 4 polévková lžíce
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Vývar zeleninový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.
  3. Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.