Cappellacci s bramborami, sýrem a krémem

Ingredience


Červená řepa 1 kg
Česnek 1 stroužek
Mouka polohrubá 75 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 5 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Brambory 750 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těsto tak, že zaděláte obě mouky, olej, necelou skleničku vody a bílky.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je, oloupeme a rozmačkáme lisem na brambory; osolíme, opepříme a přidáme trošku olivového oleje. Nakonec přidáme i sýr a utvoříme cappellacci (z těsta vykrájejte kolečka, na ně dáme náplň a přikryjeme druhým kolečkem těsta).
  3. Řepu uvaříme v osolené vodě, scedíme ji a dáme do vody s ledem, aby vychladly.
  4. Znovu je scedíme a vše rozmixujeme společně s česnekem a rozmarýnem osmahnutými na oleji.
  5. Cappellacci uvaříme, krém z řepy ohřejeme a nalijeme na talíře, na které upravíme i cappellacci. Nakonec pokapeme olivovým olejem.