Cappellacci s bramborami, sýrem a krémem
Ingredience
Červená řepa |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Mouka polohrubá |
75 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Brambory |
750 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
175 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 145 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těsto tak, že zaděláte obě mouky, olej, necelou skleničku vody a bílky.
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je, oloupeme a rozmačkáme lisem na brambory; osolíme, opepříme a přidáme trošku olivového oleje. Nakonec přidáme i sýr a utvoříme cappellacci (z těsta vykrájejte kolečka, na ně dáme náplň a přikryjeme druhým kolečkem těsta).
- Řepu uvaříme v osolené vodě, scedíme ji a dáme do vody s ledem, aby vychladly.
- Znovu je scedíme a vše rozmixujeme společně s česnekem a rozmarýnem osmahnutými na oleji.
- Cappellacci uvaříme, krém z řepy ohřejeme a nalijeme na talíře, na které upravíme i cappellacci. Nakonec pokapeme olivovým olejem.