Obří cappellaccio s ořechy a liškami

Ingredience


Mascarpone 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej sezamový 20 ml
Ořechy vlašské 120 g
Pepř bílý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Sýr Ricotta 180 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Česnek 1 stroužek
Feferony 1 ks
Lišky čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Máta 5 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy
  2. opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,
  3. přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.
  4. Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů
  5. o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem
  6. a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy
  7. a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem
  8. a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.
  9. Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou
  10. a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.
  11. Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.
  12. Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami
  13. a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.