Obří cappellaccio s ořechy a liškami
Ingredience
Mascarpone |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej sezamový |
20 ml |
Ořechy vlašské |
120 g |
Pepř bílý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
180 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Lišky čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Máta |
5 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy
- opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,
- přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.
- Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů
- o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem
- a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy
- a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem
- a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.
- Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou
- a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.
- Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.
- Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami
- a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.