Těstovinové caravelle plněné sépiemi
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Šafrán |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
80 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sépie |
300 g |
Sůl |
5 g |
Cuketa |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.
- Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.
- Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.