Těstovinové caravelle plněné sépiemi

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Šafrán 5 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 80 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Sépie 300 g
Sůl 5 g
Cuketa 250 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.
  2. Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.
  3. Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.