Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Brambory 80 g
Celer řapíkatý 3 polévková lžíce
Cibule 60 g
Holub 1 ks
Hrozinky 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 100 ml
Víno portské 30 ml
Fenykl obecný 200 g
Játra husí 40 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Víno portské 30 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.
  2. Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.