Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Brambory |
80 g |
Celer řapíkatý |
3 polévková lžíce |
Cibule |
60 g |
Holub |
1 ks |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
100 ml |
Víno portské |
30 ml |
Fenykl obecný |
200 g |
Játra husí |
40 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno portské |
30 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.
- Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.