Fagottini se špekem
Ingredience
Mouka pohanková |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cibule |
40 g |
Kapusta hlávková |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu rychle spaříme ve vroucí vodě. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špek a kapustu, posypeme moukou, přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a parmezánem.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Těsto vyválíme na plát. Nakrájíme na malé čtverečky. Do jejich středu dáme lžičku náplně, rohy navlhčíme a spojíme je, aby vznikly fagottini.
- Fagottini uvaříme 4 minuty v osolené vodě a pak je krátce povaříme na pánvi s máslem a bylinkami. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.