Fagottini se špekem

Ingredience


Mouka pohanková 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Cibule 40 g
Kapusta hlávková 250 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Máslo čerstvé 10 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu rychle spaříme ve vroucí vodě. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špek a kapustu, posypeme moukou, přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a parmezánem.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Těsto vyválíme na plát. Nakrájíme na malé čtverečky. Do jejich středu dáme lžičku náplně, rohy navlhčíme a spojíme je, aby vznikly fagottini.
  2. Fagottini uvaříme 4 minuty v osolené vodě a pak je krátce povaříme na pánvi s máslem a bylinkami. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.