Ravioli plněné kapustou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Česnek 2 stroužek
Kapusta hlávková 300 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Ricotta 150 g
Vepřový bok 80 g
Brambory 200 g
Lanýž 1 ks
Olej olivový extra panenský 20 ml
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
  2. Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.