Ravioli plněné kapustou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Kapusta hlávková |
300 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ricotta |
150 g |
Vepřový bok |
80 g |
Brambory |
200 g |
Lanýž |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
- Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.