Červené fazole s rýží

Ingredience


Cibule 240 g
Fazole červené 300 g
Hřebíček 4 g
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 10 g
Vepřová uzená plec 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem.
  2. Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
  3. Fazole vaříme 90 minut.
  4. Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou.
  5. Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit.
  6. K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme.