Červené fazole s rýží
Ingredience
Cibule |
240 g |
Fazole červené |
300 g |
Hřebíček |
4 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vepřová uzená plec |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem.
- Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
- Fazole vaříme 90 minut.
- Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou.
- Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit.
- K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme.