Žluté ravioli plněné brokolicí

Ingredience


Mouka kukuřičná 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vejce slepičí 3 ks
Brokolice 500 g
Česnek 2 stroužek
Feferony 1 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 20 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli.
  2. Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny.