Žluté ravioli plněné brokolicí
Ingredience
Mouka kukuřičná |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Brokolice |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
20 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zchladíme, umeleme a dáme do mísy. Na oleji osmažíme se stroužky česneku a feferonkou, přidáme k uvařené brokolici. Ke směsi přidáme parmezán a špetku soli.Zaděláme těsto, přikryjeme ho a necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dlouhý plát, na polovinu klademe kopečky náplně. Přikryjeme druhou polovinou těsta a vykrájíme ravioli.
- Piniová semena opražíme, roztlučeme v hmoždíři a ohřejeme na oleji s odrhnutým rozmarýnem. Ravioli pomalu uvaříme v osolené vodě, scedíme, ochutíme olejem s piniovými semeny.