Švestky nadívané rýží

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1 špetka
Švestky 400 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
  2. Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
  3. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  4. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
  5. Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
  6. Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
  7. Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
  8. Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.