Švestky nadívané rýží
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
400 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
- Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
- Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
- Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
- Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
- Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
- Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.