Ravioli plněné lilky a ricottou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Bazalka |
5 g |
Česnek |
1 stroužek |
Lilek |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata Cherry |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
8 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
250 g |
Bazalka |
3 g |
Česnek |
1 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Máta |
5 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.
- Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.
- Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.