Ravioli plněné lilky a ricottou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Bazalka 5 g
Česnek 1 stroužek
Lilek 500 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata Cherry 200 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 8 polévková lžíce
Sýr Ricotta 250 g
Bazalka 3 g
Česnek 1 stroužek
Feferony 1 ks
Máta 5 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.
  2. Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.