Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Kopr čerstvý 10 g
Losos - filety 300 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Ricotta 125 g
Chřest bílý 150 g
Koriandr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ricottu smícháme s na kostičky nakrájeným lososem, koprem, solí a pepřem. Zaděláme těsto, necháme ho 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dva pláty. Na jeden pruh poklademe 5 cm od sebe kopečky náplně a přikryjeme druhým pruhem těsta. Vytvoříme ravioli.
  2. Chřest nakrájíme na kolečka, špičky dáme stranou, a osmažíme ho na másle. Osolíme, opepříme. Polovinu chřestu rozmixujeme se smetanou a vaříme do zhoustnutí.
  3. Ravioli uvaříme společně se špičkami chřestu a podáváme je s omáčkou, zdobíme koriandrem.