Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Kopr čerstvý |
10 g |
Losos - filety |
300 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ricotta |
125 g |
Chřest bílý |
150 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ricottu smícháme s na kostičky nakrájeným lososem, koprem, solí a pepřem. Zaděláme těsto, necháme ho 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dva pláty. Na jeden pruh poklademe 5 cm od sebe kopečky náplně a přikryjeme druhým pruhem těsta. Vytvoříme ravioli.
- Chřest nakrájíme na kolečka, špičky dáme stranou, a osmažíme ho na másle. Osolíme, opepříme. Polovinu chřestu rozmixujeme se smetanou a vaříme do zhoustnutí.
- Ravioli uvaříme společně se špičkami chřestu a podáváme je s omáčkou, zdobíme koriandrem.