Ravioli plněné langustou v omáčce z jater
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Langusta |
1200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Játra husí |
250 g |
Martell cognac |
100 ml |
Pepř černý celý |
10 ks |
Šalotka |
120 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 l |
Sůl |
5 g |
Víno portské |
200 ml |
Vývar zeleninový |
1 l |
Lanýž |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.
- Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.
- Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.
- Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do
- balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.