Ravioli plněné langustou v omáčce z jater

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Langusta 1200 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Játra husí 250 g
Martell cognac 100 ml
Pepř černý celý 10 ks
Šalotka 120 g
Smetana 12% (konzumní) 1 l
Sůl 5 g
Víno portské 200 ml
Vývar zeleninový 1 l
Lanýž 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.
  2. Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.
  3. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.
  4. Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do
  5. balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.